Menu
Join our feeds to automatically receive the latest headlines, news, and information formatted for your club's website or news reader.
Lajme Shqip » WhatsApp në prag të zhdukjes përgjithmonë në MB

WhatsApp në prag të zhdukjes përgjithmonë në MB

WhatsApp në prag të zhdukjes përgjithmonë në MB

WhatsApp në prag të zhdukjes përgjithmonë në MB

WhatsApp në prag të zhdukjes përgjithmonë në MB

Lajm i keq për përdoruesit e WhatsApp – aplikacioni mund të jetë gati të zhduket në Mbretërinë e Bashkuar falë një mosmarrëveshjeje midis aplikacionit dhe qeverisë.

Projektligji i qeverisë për sigurinë në internet do t’i japë Ofcom fuqinë për të vendosur kërkesa që rrjetet sociale të përdorin teknologjinë për të trajtuar terrorizmin ose përmbajtjen e abuuzimittë fëmijëve. Por WhatsApp siguron të dhënat e përdoruesit me “enkriptim nga fundi në fund” duke e bërë teknologjikisht të pamundur leximin e mesazheve të përdoruesve pa thyer premtimet e tyre, kështu që aplikacioni nuk është i kënaqur.

“Ligji nuk ofron mbrojtje të qartë për kriptim,” tha një koalicion ofruesish, duke përfshirë WhatsApp dhe Signal, në një letër të hapur muajin e kaluar, “dhe nëse zbatohet siç është shkruar, mund të fuqizojë Ofcom të përpiqet të detyrojë skanimin proaktiv të mesazheve private në shërbime komunikimi të koduara Nnga fundi në fund, duke anuluar qëllimin e enkriptimit dhe duke kompromentuar privatësinë e të gjithë përdoruesve.”

ëse do të vinte shtytja, thonë ata, do të zgjidhnin të mbronin sigurinë e përdoruesve të tyre jo në Mbretërinë e Bashkuar. “Nëntëdhjetë e tetë për qind e përdoruesve tanë janë jashtë Mbretërisë së Bashkuar,” tha shefi i WhatsApp, Will Cathcart, për Guardian në mars. “Ata nuk duan që ne të ulim sigurinë e produktit, dhe si një çështje e drejtpërdrejtë, do të ishte një zgjedhje e çuditshme për ne që të zgjidhnim të ulim sigurinë e produktit në një mënyrë që do të ndikonte tek ata 98 për qind të përdoruesve.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Shares